Alan Hržica i pater Ike u Goppingenu

Ovaj vikend se u Njemačkom gradu “Goppingen“ održala velika korizmena duhovna obnova. Obnovu su vodili pater Ike Mandurić i Alan Hržica koji su svojim duhovnim katehezama, nagovorima, klanjanjem i slavljenjem duhovno okrijepili brojne Hrvate koji žive u dijaspori.

alan hrzica pater ika goppingen 2

Narod je pristizao sa svih strana Njemačke, Austrije i Švicarske. Neki su putovali i po četiri sata vožnje kako bi prisustvovali ovom događaju. Svjedočili smo velikom broju ispovjedi koje su trajale satima, te silnom broju ljudi u redovima za primanje Euharistije.

Velika radost bila je ćuti osobna svjedočanstva o promjeni srca koja su se dešavala tih dana. Pjesma je orila u subotu navečer prilikom slavljeničkog koncerta Alana Hržice i njegova benda. Važno je napomenuti činjenicu kako je pater Ike čitav tjedan pripremao teren za duhovnu obnovu i radio pučke misije koje u sebi sadržavaju svakodnevnu sv. Misu, klanjanje te niz osobnih susreta i razgovora s ljudima. Vrlo zanimljiv događaj je bila Nedjeljna misa koja je bila dogovorena kao zajednička s narodom iz Njemačke.

Pater Ike i Alan Hržica imali su prevoditelja gospodina Jozu Bešlića koji je propovijed i svjedočanstvo prevodio na njemački jezik, tako da uistinu možemo reći kako je ovo bio jedan novi model evangelizacije koji zahvaća i njemački narod. Organizator duhovne obnove je bio fra Ivica Jurišić koji je zajedno sa svojim župljanima ugostio i nahranio gotovo sve ljude koji su došli i prisustvovali tih dana na duhovnom programu, a te subote je bilo i preko tisuću posjetitelja.

Zaista je organizacija bila za svaku pohvalu zbog velikog truda brojnih domaćih župljana Crkve sv. Jakova u Goppingenu.
Radujemo se i budućim ovakvim događajima koji nam samo potvrđuju tezu da vjera u Hrvata, ma gdje god se oni nalazili u svijetu, živi jedno pravo “duhovno proljeće”.

alan hrzica pater ika goppingen 1