"BOG NAS JE ČUVAO" - Majka koja je oboljela od raka jajnika odbila pobačaj i rodila zdravu bebu

Aleks Patete jednostavno nije mogla, unatoč tome što joj je dijagnosticiran rak, pobaciti svog nerođenog sina.

Dvadesetosmogodišnja majka iz Ohija rekla je da joj je nerođeni sin spasio život te da ona nije imala namjeru uništiti njegov.

Razmišljam o svemu što je moglo završiti loše i nema drugog razloga zbog kojeg je sve dobro završilo i zbog kojeg smo oboje danas živi, zbog Božje milosti“, rekla je za časopis People. „Zaista mislim da nas je Bog čuvao.“

aleks-patete.jpg

Photo: lifenews

Stranica The Blaze izvještava da je Patete dijagnosticiran rak jajnika kada je nakon sedam tjedana trudnoće otišla na ultrazvuk koji je pokazao da na jajniku ima ciste.
Liječnici su predložili prekid trudnoće da započne s kemoterapijom ali je Patete to odbila. Rekla je da je njezin nerođeni sin razlog zašto su liječnici otkrili da ima rak.

Spasio mi je život“, rekla je Patete. „Sada je na meni da spasim njegov.“
To je pravo čudo“, nastavila je. „Rak je mogao mnogo više napredovati i mi to ne bi znali da nisam bila trudna. Bog je poslao DJ-a da mi spasi život.

U kasnijem stadiju trudnoće Patete je podvrgnuta kemoterapiji u sveučilišnoj bolnici Cleveland. Cijelo je vrijeme bila zabrinuta da bi kemoterapija mogla naškoditi njenom sinu.

Bila je to najteža odluka u mom životu, ali morali smo razmisliti o opcijama – ako ništa ne učinim, riskiram svoj život, a ako nešto učinim, riskiram li život svoga sina? Bila je to jako teška odluka.“

Nastavila je raditi kao medicinska sestra za vrijeme kemoterapije. Rekla je da se velik dio vremena osjećala iscrpljenom i bolesnom, ali su je novosti njezinih liječnika tješile znajući da su ona i njezino dijete u redu.

Patete je rodila sina DJ-a 24. travnja – tri dana nakon što je završila s kemoterapijom. Kasnije je podvrgnuta operaciji kako bi joj uklonili desni jajnik i jajovod. Sada je u remisiji.
Presretna je što je DJeva majka te se nada da će u budućnosti moći imati još djece.

Bilo je predivno, a on je najljepša beba, uvijek se smiješi.“

Prema istraživanju, trudnice koje su podvrgnute kemoterapiji u kasnijem stadiju trudnoće ne ugrožavaju svoje bebe. Godine 2015. u cijenjenom medicinskom časopisu New England Journal of Medicine objavljeno je istraživanje koje zaključuje da „prenatalna izloženost majčinom karcinomu, s ili bez liječenja, ne narušava kognitivan, srčani ili opći razvoj djeteta u ranom djetinjstvu.“

Voditelj istraživanja profesor Frédéric Amant rekao je da žene ne bi trebale prekidati trudnoću na temelju straha da će kemoterapija naškoditi djetetu.
Unatoč tome, liječnici i dalje često savjetuju prekid trudnoće trudnicama kojima je dijagnosticiran rak.

Britanka Chelsea Nally još je jedan primjer. U ranom stadiju trudnoće dijagnosticiran joj je rak dojke. Rekla je da su liječnici s njom razgovarali o prekidu trudnoće, ali je ona odbila. Kanije, kada su pretrage otkrile da se rak nalazi samo u lijevoj dojci, liječnici više nisu nametali ideju o pobačaju, a Nally je laknulo.
Rodila je zdravog sina Finleyja 19. svibnja. Kao i Patete, Nally vjeruje da joj je sin spasio život.

Kada sam ga po prvi put primila u ruke osjećala sam da je moja najveća borba završena“, rekla je. „Nisam mogla vjerovati da smo oboje preživjeli trudnoću i kemoterapiju. On je moj junak, spasio mi je život prije nego što se rodio.“

preveo i priredio medjugorje-info.com/lifenews