ČUDESNO “Bog ju je spasio” Liječnici ponudili usmrtiti bebu koja je preživjela pobačaj, no majka je odbila

Kada je u jesen 2015. godine 25-godišnja “Lisa” nazvala kliniku Crossroads Care Center u Auburn Hillsu, Michigan, osjećala se kao da nema druge opcije te da joj je bilo suđeno da izdrži preostale stadije pobačaja kojeg je već bila požalila.

Tjedan dana ranije, u privatnoj klinici, konzumirala je mifepriston - prvu od ukupno dvije pilule medikamentoznog pobačaja koja je namijenjena da usmrti bebu. Konzumirala je i drugu pilulu (misoprostol) koja je trebala potaknuti porod, no to se nije dogodilo, piše Lifenews.

Lisa je osjećala da je nešto krenulo po zlu.

Na sljedećem pregledu, Lisa je rekla kliničkom osoblju za svoje simptome. Ultrazvukom su  potvrdili da pobačaj nije uspio te da je beba još uvijek živa. Nakon ultrazvuka, liječnici su Lisi ponudili dva “rješenja”: mogli su pobačaj obaviti operacijom ili pokušati još jedan medikamentozni pobačaj. “Nije odabrala ni jedno od ta dva rješenja”, rekla je Tracey Fish, asistentica liječnika u klinici Crossroads Care Center. “Htjela je zadržati svoje dijete, no tu joj opciju nisu ponudili stoga je nazvala nas i zatražila našu pomoć.”

Lisa je odlazila na preglede u kliniku Crossroads dok još nije bila sigurna želi li pobaciti ili ne.

Oni su joj zatim pomogli da stupi u kontakt s ginekologom specijaliziranim za visokorizične trudnoće koji ju je primio na hitno liječenje te se brinuo za nju ostatak trudnoće. U međuvremenu su Fish i ostatak osoblja klinike Crossroads savjetovali Lisu i oca njenog djeteta te molili zajedno s njima - tijekom i nakon trudnoće.

U proljeće 2016. godine Lisa je rodila zdravu djevojčicu.

Bog ju je sačuvao”, rekao je Tim Stickel, izvršni direktor klinike. “Nikada se nismo više molili i plakali za nekog kao tada. Bilo je tu puno emocionalnih uspona i padova. Uložili smo mnogo vremena, no Bog je taj koji je sačuvao ovo dijete.”

Nakon što su Stickel i njegov tim u Crossroadsu (koji svakog mjeseca ima preko 200 klijenata) bili uz Lisu kada se predomislila i uspješno spasila svoje dijete od porođaja, počeli su istraživati nove načine kako pomoći ženama poput nje.

Ovog ožujka, Crossroads će se pridružiti programu Abortion Pill Reversal u kojem sudjeluje više od 350 medicinskih stručnjaka koji su opremljeni da pomognu u spašavanju beba od pobačaja s  Abortion Pill Reversal protokolom.

Od 2007., više od 400 majki uspješno je spasilo svoje bebe zahvaljujući tom programu i dvojici liječnika koji su osmislili tretman hitnog ubrizgavanja nakon kojeg se nastavlja s tretmanima progesterona koji se još od 1950-ih koriste za sprečavanje spontanih pobačaja.

Tim Stickel i dr. Fish su se bez predomišljanja priključili programu, osobito nakon slučaja s Lisom. “Želimo otvoriti mogućnosti za žene koje se predomisle u takvim slučajevima”, rekla je dr. Fish.
Klijenti na prvom mjestu

Klinika Crossroads je od samog osnutka 1984. bila odlučna u tome da pomaže ženama te da zadovolji sve njihove potrebe i ponudi im različite opcije. Krajem 2017., lokalna gospodarska komora odala je priznanje klinici kao pravom primjeru Zlatnog pravila.

Stickel je znao da je Crossroads nominirana za nagradu, ali nije očekivao pobjedu. “Bio sam u potpunosti iznenađen. U većini gradova, pro-life organizacije nisu dobrodošle. Blagoslovljeni smo sjajnom gospodarskom komorom.”

Naime, gospodarska komora nazočila je otvorenju i preimenovanju Crossroadsove nove ustanove početkom 2017. godine. Klinika je preimenovana iz Crossroads Pregnancy Center u Crossroads Care Center, na taj su način bolje naznačili svoju brigu za zajednicu.

“U ožujku 2016. smo započeli s testiranjima na spolno prenosive bolesti te smo smatrali da je to vrlo korisno”, rekao je Stickel, “To mijenja lice naše klinike. Naši klijenti se mijenjaju i traže više medicinskih usluga: više ultrazvuka, više testova trudnoće, više testova za spolno prenosive bolesti.”

Usluge izvan centra

Crossroads provodi programe izbjegavanja seksualnog rizika u 52 škole s oko 10000 učenika. Iako njihove postupke kritiziraju zagovornici pobačaja, oni često donose odlične dugoročne rezultate. Stickel je rekao da je nedavno jedan maturant koji je u prošlosti ismijavao jednog od stručnjaka iz Crossroadsa priznao da mu je njihov program pomogao. “Mnogo mi je značilo to što je rekao prije četiri godine”, rekao je mladić, “Cijelo sam vrijeme bio u celibatu te tako i namjeravam nastaviti sve dok se ne oženim i samo se želim zahvaliti.”

Stickel, koji je voditelj Crossroadsa zadnjih 13 godina, smatra da je Bog zaslužan za uspjeh klinike koja nastoji pripomoći kulturnoj promjeni u zajednici.

Mi nismo ništa učinili, sve je to Bog”, rekao je. “Bog zna što čini i bio je vrlo milostiv prema nama.”

Preveo i priredio medjugorje-info.com

Označeno u