POSLJEDNJI ROĐENDAN: Umirućem djetetu priuštilu proslavu iz bajke

Lila May ima samo 5 godina i umire od raka. Njezino je tijelo toliko krhko da više nije u mogućnosti primati kemoterapiju.

Liječnici su prognozirali kako će živjeti samo do jeseni.Njezini roditelji, mama Heidi Hall i tata Ryan Schow, dok se mole za čudo, odlučili su priuštiti joj rođendansku zabavu iz snova. Nadaju se, ne i poslijednju.Glas o Lilinom, možda i poslijednjem rođendanskom slavlju, proširila se brzinom munje. Svi stanovnici grada Hood Rivera u državi Oregon i stotine drugih iz okolice, zasukali su rukave, istresli novce iz džepova i pomogli organizirati rođendan, maturu i svadbu – sve u jednome – za malenu Lily May. Kočijom je krenula na proslavu:Na tulum su bile pozvane i na poziv se odazvale sve princeze iz bajki.

Proslavi se pridružio cijeli grad i Liline brojne prijateljice. U prvom dijelu zabave, bila je maleni lavić.Potom se presvukla u kostim Pepeljuge, koju je, osim totre, čekala i staklena cipelica, posebno izrađena za njezina mala stopala.Vrhunac proslave bio je ples sa tatom. Upravo je on preuzeo ulogu princa, s kojim je Lily zaplesala.Ryan Scow se slomio. Dok je plesao sa svojom djevojčicom, suze nisu prestajale padati.

Lily May bila je nešto čvršća. Čini se kako se trud da ju učine radosnom ipak isplatio.

Na licu malene djevojčice, u trenutcima koji bi i kamen natjerali da proplače, Lily May se nasmiješila.A upravo je taj osmijeh bio jedini razlog zbog kojega su stotine dobrih ljudi učinili sve da približe najlijepše snove umirućem djetetu.

Označeno u