Toni Babić, trajni đakon – Tko hoda s Bogom, uvijek će rasti

Gost emisije Put srca koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje je Toni Babić. Obitelj mu je iz srednje Bosne, ali je odrastao i živi u Njemačkoj. 

Trenutno uz stalni posao programera strojeva obnaša i službu trajnog đakona u svojoj župi, a također je i oženjen te je otac dvoje djece. Onima koji su pratili Mladifest biti će poznat jer je na večernjim svetim misama tokom programa Festivala upravo on čitao evanđelje od dana obnašajući svoju službu đakona.

Njegov put prema vjeri i đakonskoj službi nije bio jednostavan. Na početku nije bio baš uzoran muž, a ni otac i malo je trebalo da mu se brak raspadne. Ipak 2012. godine se to promijenilo nakon njegova i ženinog obraćenja. 2014. godine u srcu je osjetio poziv na produbljenje svoje vjere i put trajnog đakonata koji se ostvario u svibnju 2021.

U nastavku poslušajte ovo njegovo lijepo svjedočanstvo o tome kako je Bog polako vodio njega i njegovu ženu, inače porijeklom pravoslavnu Ruskinju, prema službi aktivnih laika u katoličkoj Crkvi. Tonijevo svjedočanstvo svakako ohrabruje i pokazuje kako Bog ne prestaje stvarati i voditi svoje 'malo stado' i kako je odgovorna i velika uloga koju upravo muškarci trebaju preuzeti u svjedočenju svoje vjere. Također pokazuje da i u ovoj teškoj situaciji koju proživljava njemačka crkva, Bog pokreće ljude koji se okreću autentičnim korijenima vjere i teologije.

Emisiju uređuje i vodi Paula Tomić.