Razgovor za one koji žele više pomaknuti granice spoznaje

U emisiji Agape, urednik ai voditelja fra Maria Knezovića, u petak 23. rujna 2023. gostovao je jedan od najboljih teologa Crkve u Hrvata, a možemo reći i u Europi dr. fra Tomislav Pervan. U emisiji su razgovarajući dotaknuli brojne teme, od kojih izdvajamo samo neke:

1. Sinodalni put Crkve ili put u bespuće? Što je dobro i plodonosno na tom putu, a što možda zamka ili čak podvalom?

2. Je li na djelu ateistički relativizam koji se uvlači i među vjernike?

3. Je li na vidiku neki novi oblik raskola među katolicima? Neki kažu ako se pripusti ređenje žena, vjenčanje ili blagoslov istospolnih parova itd. da u toj Crkvi i takvoj za njih nema mjesta?

4. Suša proročkoga govora! Što učiti od proroka Jeremije? On daje lekciju da je sudbina Izraela ujedno sudbina i cijeloga svijeta. O kojim temama bi danas proroci poput Jeremije govorili?

Razgovor s dr. fra Tomislavom Pervanom je kao lijek u bolesnome svijetu. Kroz analizu prošlosti i sadašnjosti on govori o Bogu i čovjeku. Dubina fra Tomislavovih promišljaja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Rijetki su danas ovakvi razgovori s osobama tolike duhovnosti i znanja. Uzmite si vrijeme i u miru poslušajte cijelu emisiju koju donosimo na linku: