Sadržaj s oznakom: Biskup

Biskup Slavko Večerin pretrpio je 3. kolovoza moždani udar.

Nema sumnje: upravo u stavu klečanja, jedan biskup je na vrhuncu svog položaja. Ne klečanje pred neprijateljem koji mu prijeti, koji ga nagovara da zaniječe svoju vjeru ili uvrijedi svog Spasitelja.

U sada već redovnom postupku, kineske vlasti otele su katoličkog biskupa Petera Shao Zhumina iz Wenzhoua u istočnoj Kini, koji je ujedno i član podzemne Crkve, te ga odvele “na odmor”.

Katolički biskup hospitaliziran je nakon što je grupa župljana napala njega, osiguranje i svećenika u 50-godišnjem sporu oko zemlje u južnoj indijskoj saveznoj državi Tamil Nudu.

Što učiniti kada imaš još nekoliko minuta života jer nuklearni napad je već započeo? Katolički biskup Honolulua Clarence "Larry" Silva odmah je pomislio na spas duša i dao skupno odrješenje skupini od 45 osoba kojima su to mogli biti posljednji trenuci.

Katolički biskup u biskupiji Spokane u Washingtonu upozorio je političare koji sebe nazivaju katolicima, a žive u njegovoj biskupiji i odobravaju ili promoviraju abortus, da ne dolaze po Svetu Pričest.

Biskup Aleppa oštro je ragirao o najnovijem napadu na Siriju

Objavljeno u Svetac dana | 16.3.2018.

Sveti Herbert, biskup

Sv. Herbert (Heribert) rodio se u Wormsu 97. godine.

Donedavni generalni poglavar Družbe svećenika Srca Isusova - dehonijanaca, o. José Ornelas Carvalho, imenovan je novim biskupom biskupije Setúbal u Portugalu.

Mnoge je zbunila Papina izjava kako majke moraju paziti oko rađanja jer "nismo zečevi". Kako to shvatiti?