Sadržaj s oznakom: Europski parlament

Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ u povodu izbora za Europski parlament 2024., predstavljena 5. lipnja 2024. u sjedištu HBK-a u Zagrebu.

Projekt hrvatske mreže Puta sv. Jakova - Camino de Santiago, predstavljen je na tematskoj konferenciji „Camino de Santiago: Network of pilgrimage routes in Croatia and Bosnia and Herzegovina“ u Europskom parlamentu, održanoj u Bruxellesu 11. listopada.

Konferencija ‘‘Blaženi Alojzije Stepinac – svjedočanstvo vjere, ustrajnosti i nade‘‘ održana je u utorak u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Konferenciju je organizirala hrvatska zastupnica Željana Zovko, a među govornicima su bili povjesničari i crkveni predstavnici.

Inicijativa je, s ciljem zagovaranja europskog projekta iz kršćanske perspektive, objavila je poziv u sklopu pripreme za izbore za Europski parlament 2019. Prenosimo u cjelosti:

Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta usvojio je „Izvješće o izvješću Komisije o Srbiji za 2018. godinu“. U izvješće su u vidu kompromisnih amandmana uvrštena i četiri amandmana koje je, s kolegama, podnijela hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

Dvadeseta obljetnica beatifikacije Alojzija Stepinca obilježena je u Europskom parlamentu u Strasbourgu misnim slavljem koje je predvodio generalni tajnik Vijeća biskupskih konferencija Europske unije dominikanac Olivier Poquillon, u zajedništvu sa subratom Bernardom Senelleom, donosi Narod.hr.

Uskoro više nećemo pomicati satove za ljetno i zimsko računanje vremena - zatražio je to Europski parlament od Europske komisije, koja će, prema neslužbenim informacijama, vjerojatno i podržati taj prijedlog. Pritisak javnosti toliko je velik da je krajnje vrijeme da se pomicanje sata ukine.

Već četvrtu godinu zaredom organizacija Open Doors objavila je izvješće World Watch List 2018. o progonu kršćana u prošloj 2017. godini koje su predstavili ovoga tjedna u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

19. Europski molitveni doručak okupio je u Europskom parlamentu u Bruxellesu više od 350 gostiju iz svih krajeva Europe i svijeta, među njima i deset gostiju koji su stigli iz Hrvatske na poziv hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir, koja je jedne od suorganizatorica ovog velikog događaja.

Putevi sv. Jakova putevi su vrijednosti, a vrijednosti su ono što moramo očuvati i za što se moramo boriti jer su one smjerokaz koji nam pokazuje pravi put kojim moramo kročiti u životu, kazala je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir govoreći na konferenciji „Putevi sv. Jakova – vizije iz Europe“ održanoj u Santiago de Composteli.

Europski parlament podržao je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu Izvješće o osnaživanju djevojčica obrazovanjem u EU koje prisilnim uvođenjem kontroverznih sadržaja u nastavne programe ima za cilj u potpunosti promijeniti sliku obitelji i društva.