Sadržaj s oznakom: fra Jozo Grbeš

Objavljeno u Kolumne | 1.1.2023.

Novi dani... Godina nova...

Godina je evo još jedna iza nas. Druga počima. Mijenjamo kalendare. Analiziramo sebe i svoje, događaje i ljude, državu i pojedince.

„Nadam se i vjerujem da će Međugorje biti proglašeno svetištem, mislim da je to samo pitanje vremena,“, kazao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne provincijal Franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Jozo Grbeš.

Fra Jozo u vremenu Adventa govori stoje li kritike da smo plastificirali taj najradosniji kršćanski blagdan. Zašto su hercegovački franjevci provincijala potražili u dalekom Chicagu, a ne u Hercegovini?

Najveći problem našega vremena jest u PRAZNINAMA! Ispraznosti koje u nama stvaraju manjak BITNOGA i velike PRAZNINE. Pitanje prolaznoga i bitnoga je dakle PITANJE ŽIVOTA.

Katehezu fra Joze Grbeša, provincijala hercegovačke franjevačke provincije trebalo bi doista poslušati u cijelosti, jer se u svakoj njegovoj rečenici krije jedan biser mudrosti.

Objavljeno u Meditacije | 5.8.2022.

Moja i tvoja Hrvatska

Ti imaš svoju Hrvatsku, a ja imam svoju!

I treći dan ovogodišnjeg 33. Međunarodnog susreta Mladih započeo je jutarnjom molitvom u 9,00 sati koju je predmolio fra Marinko Šakota i poveći broj mladih koji je ili sjedio u prvim klupama pred oltarom ili se povukao na klupe u hladovini. Ipak, kako je vrijeme odmicalo prema podnevu, unatoč tome što je postajalo sve toplije, plato ispred oltara postajao je sve ispunjeniji, rasplesaniji i nasmijaniji – moglo bi se reći da je Međugorje postalo veliki plesni podij obasjan zrakama žarkih sunčevih reflektora!

fra marinko

Fra Jozo Grbeš, dosadašnji kustos hrvatskih franjevaca u Americi i Kanadi, izabran je 26. travnja za provincijala hercegovačkih franjevaca!

U utorak, 26. travnja 2022., na redovitome Provincijskom kapitulu Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM koji se održava u Franjevačkom samostanu u Mostaru pod predsjedanjem fra Mire Relote, generalnog vizitatora i predsjednika Kapitula, izabrana je nova provincijska Uprava – Definitorij. 

U emisiji Agape, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje gostovao je fra Jozo Grbeš.

Praštanje mu je bilo svagdašnje, ljubav temelj, a svjetlo život!

Hrvatska scena potonula je toliko duboko da je samo potvrđivanje istinitog i govor istine najvažnija dužnost svake inteligentne osobe

U Emisiji Agape 4.12.2015. urednik i voditelj, fra Mario Knezović emitirao je razgovor s jednim zanimljivim franjevcem, fra Jozom Grbešom, koji je na službi u Chicagu.

U emisiji Agape je gostovao zanimljiv fratar fra Jozo Grbeš iz Chicaga. Govorio je o ljubavi kao principu života, o licemjerstvu i hrvatskom cinizmu.

Ponedjeljci su obično mučni, teški, naporni. Novi tjedan, obaveze, posao. Ako je vikend bio razočaravajući, onda su ponedjeljci još teži.

Objavljeno u Kolumne | 30.3.2015.

Fra Jozo Grbeš: Kaos i ponuda

Kratko boravih u New Yorku ovog listopada, manje od dva dana.