Sadržaj s oznakom: Izbjeglice

Dio izbjeglica iz Ukrajine napuštajući svoje domove pred ratnim strahotama mir i sigurnost pronašao je u Međugorju i Bijakovićima. U svjetski poznatom hodočasničkom odredištu toplo su primljeni, a u pružanju potrebne pomoći svakodnevno je aktivan Crveni križ općine Čitluk.

Ovaj put ekipa filozofa i teologa 'Božanstvene komedije' povela je zanimljiv razgovor o primanju ili odbijanju izbjeglica, o Orbanu, papinoj otvorenosti i muslimanima u Europi…

Papa Franjo je primio u audijenciju umjetnike koji će nastupiti na Božićnom koncertu u Vatikanu, te im zahvalio za njihovu kreativnost i genijalnost koje dostižu do "najintimnijih područja savjesti muškaraca i ženā svakoga doba"

Isusovačka služba za izbjeglice svjedoči u svom svakodnevnom radu brojnim lijepim primjerima integracije

Papa je po apostolskom nunciju u Južnoj Koreji, nadbiskupu Alfredu Xuerebu, poslao novčani dar za jemenske izbjeglice koji su se sklonili na korejskom otoku Jejuu

Svijet je naša kuća. Gdjegod je potreba ili gdje je naše služenje potrebnije, tu je naša kuća.

Na povratku iz svoga posjeta Meksiku, papa Franjo, upitan o zalaganju D. Trumpa, kandidata za idućeg predsjednika SAD-a, da na granici s Meksikom sagradi visok zid kako bi spriječio meksičke imigrante da uđu u SAD, rekao je: „Tko gradi više zidova nego mostova, taj nije krš­ćanin.”

Dvadeset hrvatskih obitelji otvorile su na Božić svoj dom te ugostile na božićnom ručku 50-ak izbjeglica u sklopu kampanje “Božićni ručak s izbjeglicom” Isusovačke službe za izbjeglice, čiji je cilj bio potaknuti na susret i komunikaciju između lokalne zajednice i osoba koje su dobile azil ili traže azil u Hrvatskoj.

Draga braćo i sestre, dobar dan!

Brbljava je, ali nitko ne razumije što govori, a pokušali su razni prevoditelji.

Danas sam poželjela napisati status u kojem bih dala i svoje mišljenje o onom što se ovih dana događa na našim prostorima.

Među izjavama tisuća izbjeglica koje posljednjih dana dolaze u Hrvatsku, sve je više onih koji su oduševljeni gostoljubivošću Hrvata.

Vezano uz izbjegličku krizu, oglasio se i general Ante Gotovina kazavši kako se ne slaže s onima koji smatraju da bi Hrvatska trebala zatvoriti granice

''Budimo složni i otvoreni za njihove potrebe i teškoće koje nas podsjećaju na patnje i dramu čovječanstva. Jer, ti su ljudi prisiljeni živjeti u teškim i ponižavajućim uvjetima...

Tijekom dana u Tovarnik je stiglo nekoliko stotina izbjeglica.

Na prosvjedu koji su u nedjelju u Beogradu organizirale dvije srpske udruge, govorila je i državljanka Sirije Rima Darious.

Stranica 1 od 2