Sadržaj s oznakom: Kardinal Christoph Schönborn

I ove godine poruku mladima na Mladifestu u Međugorju uputio je bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn. Njegovu poruku mladima je večeras (4. kolovoza 2021.) pročitao međugorski župnik fra Marinko Šakota, a prenosi Radiopostaja MIR Međugorje. Poruku kardinala Schönborna pročitajte u nastavku:

I ove godine poruku mladima na Mladifestu u Međugorju uputio je bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn. Njegovu poruku mladima je pročitao međugorski župnik fra Marinko Šakota, a poruku kardinala Schönborna prenosimo u cijelosti:

Večeras je, na završetku misnog slavlja, župnik fra Marinko Šakota, pročitao poruku kardinala Christopha Schönborna, koji se sudionicima 30. Mladifesta javio iz Beča.

Na završetku proljetnog plenarnog zasjedanja Austrijske biskupske konferencije (ABK) u Beču 22. ožujka održana je konferencija za tisak.

Kardinal Christoph Schönborn, nadbiskup Beča i ove je godine uputio prigodnu poruku mladima u Međugorju kazavši: „Dragi mladi prijatelji u Gospodinu! Opet ste se u velikom broju okupili za Madifest u Međugorju.

Austrijska BK kritizirala je vladine planove za izmjenu zakona o radnom vremenu ističući kako se zaštita nedjeljnog odmora ne može ograničiti na samo četiri vikenda godišnje te svetkovine poput Božića ili praznike poput 1. svibnja.

Austrijski kardinal smatra da je rasprava o Bleiburgu pozitivna jer može potaknuti Hrvatsku da se suoči sa svojom poviješću.

Kao što je već prije mjesec dan au medijima objavljeno Papa u miru Benedikt XVI, 5.2.2018. u dirljivom pismu čitateljima talijanskih novina Corriere della Serra napisao je na neki način oproštajno pismo svojim vjernicima:

U vrlo je kritičkom tonu bečki nadbiskup i predsjednik Austrijske biskupske konferencije kardinal Christoph Schönborn reagirao na odluku Ustavnoga suda da dopusti istospolne brakove, poništavajući prethodnu normu koja je priječila mogućnost braka za parove istoga spola.

U utorak, 24.10.2017. župni zbor „Kraljica mira“ iz Međugorja sudjelovao je na 'Večeri molitve za mir' u katedrali sv. Stjepana u Beču.

Marija Pavlović Lunetti u katedrali sv. Stjepana u Beču povodom 'Večeri molitve za mir' , u danas 24. listopada imati će i ukazanje.

I ove se godine svih sudionika Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju iznova sjetio dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.

Bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schönborn, izrazio je svoje zaprepaštenje nakon prvog slučaja eutanazije nepunoljetnog mladića u Belgiji. „Što je s prosvjedima? Hoće li to postati uskoro nešto normalno u Europi?“, pitao se kardinal prošlog petka u svojoj kolumni u novinama „Heute“.

Ovaj utorak, 27 rujna, 2016, MaryTV će uživo preko livestreama prenositi Molitvu za mir sa engleskim prijevodom iz katedrale sv.Stjepana u Beču.

I ove godine sjetio nas se, svih sudionika Mladifesta, naš dragi prijatelj, Kardinal Kristof Schoenborn iz Beča! U nastavku donosimo njegove riječi!