Sadržaj s oznakom: Sveta Faustina Kowalska

Ovo čudo dogodilo se prije nekoliko godina u Italiji. Radi se o čovjeku koji se zove Luciano. Bio je paraliziran.

Isusovo obećanje sestri Faustini:

 „Jednom, u noći, dođe k meni jedna od naših sestara koja je prije dva mjeseca umrla.

Isusovo obećanje svetoj Faustini:

O Isuse, razumijem daje tvoje milosrđe neistraživo, stoga te molim učini moje srce tako velikim da može preuzeti potrebe svih živih duša na cijelom svijetu.

Isus je po sestri Faustini obećao mnoge milosti onim dušama koje budu štovale njegovo milosrđe u danim oblicima.

5. listopada Crkva slavi spomendan sv. Faustine Kowalske, poljske mističarke koja je potaknula pobožnost poznatu pod nazivom Božansko milosrđe.  Sv. Faustina (rodnim imenom Helena) je, kao treće dijete, rođena 25. kolovoza 1905. god. u siromašnoj obitelji s desetero djece, u poljskom selu Glogowiec.

Šurmanci, malo mjesto koje pripada međugorskoj župi, danas broji oko 300 stanovnika i oko 90-tak kuća.

Evo kako je sveta Faustina opisala svog anđela čuvara...

Poljska katolička svetica Faustina Kowalska često je viđala svog anđela čuvara, kako u mističnim vizijama, tako i u svakodnevnom životu...

16. studenog 1999., liječnici pozvani od Kongregacije za kauzu svetaca, potvrditi su da neposredno izliječenje moje jako oštećene lijeve klijetke nije medicinski objašnjivo.

Kad sam primila Isusa u svetoj pričesti, uzviknu moje srce svom snagom:

U srijedu 5. listopada 2022. je spomendan sv. Faustine Kowalske. Toga dana ujutro u 8,00 sati bit će slavljena sv. Misa u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje.

Sveta Faustina molila je ovu lijepu molitvu u klanjanju Isusu u Presvetom Sakramentu.

Tijekom svog kratkog života sv. Faustina Kowalska veliku je snagu crpila iz vremena provedenog u klanjanju Svetoj Euharistiji. Znala je da nije vidjela samo komad kruha, već samog Isusa, skrivenog, ali istinski prisutnog, piše Aleteia.

'Danas sam bila u raju, u duhu i vidjela sam nezamislive ljepote i sreću koje nas čekaju poslije smrti'.Sveta Faustina bila je jedna od najvećih mistika 20. stoljeća, a možda i najveća u povijesti crkve.

Isusovo obećanje moliteljima krunice Božanskog milosrđa sestri Faustini.

Sveta Faustina prenijela nam je vrijedno i značajno iskustvo pakla i nečastivog koji joj se ukazivao više puta. Opasnost od pakla koji je sveta Faustina vidjela vlastitim očima, odigrala je veliku ulogu u njenom zanosu širenja pobožnosti Božanskog milosrđa. Danas mnogi sumnjaju u postojanje Pakla misleći kako mi kršćani samo želimo uplašiti ljude ali istina je ta da kad pakao ne bi postojao, nepravde koje se događaju na ovome svijetu ne bi nikad bile ispravljene. Sveta Faustina zamjetila je da su tamo većinom duše koje nisu vjerovale u postojanje pakla.

Donosimo vam izvadak iz Dnevnika svete Faustine Kowalske (741), u kojem govori o viđenju pakla.

Stranica 1 od 3