Sadržaj s oznakom: Sinj

Među tisućama hodočasnika koji od ranih jutarnjih sati pristižu u Svetište Gospe Sinjske bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Proslavu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, u utorak 15. kolovoza 2023., u Svetištu Gospe Sinjske predvodio je apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić.

Hrvati za sebe kažu da su marijanski narod.

Nedugo nakon što se Gospa ukazala u Međugorju dogodilo se još jedno samo dvije godine poslije, 27.8.1983. godine. Što je sve prethodilo ovom čudesnom događaju ispričala je Kata Mravak, jedna od vidjelica.

Tradicionalno hodočašće mladih „Od Gospe do Gospe“ okupilo je i ove godine, 12. i 13. kolovoza, nekoliko tisuća mladih vjernika.

Po staroj ramskoj tradiciji, nekoliko dana pred blagdan Velike Gospe, brojni hodočasnici idu pješice od Rame do Sinja. Neki na put kreću u znak zahvale, neki kao način molitve Gospi Sinjskoj - Majci od Milosti.

Četiri dana 2. Kongresa Dani duhovne baštine marijanskih svetišta proletjela su u trenu i ostavila trajan dojam na sve sudionike. Kongres je tako postao snažan podsjetnik na snagu i ljepotu Marijine prisutnosti u životima vjernika diljem svijeta, javlja ferata.hr.

Pod geslom „Zahvaljujemo Bogu, Ocu Gospodina našega Isusa Krista (Kol 1, 3)“, u nedjelju 2. srpnja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju, 50 godina svećeništva proslavila su sedmorica franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

U Sinju, jednom od najvećih hrvatskih marijanskih svetišta, blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza, svake godine slavi se posebno svečano.

Poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske, dragi hodočasnici, uoči svetkovine Velike Gospe objavljujemo upute koje će vam biti korisne za što bolju organizaciju hodočašća i za što ljepši boravak u Svetištu i gradu Sinju.