Sadržaj s oznakom: Sveto pismo

Objavljeno u Duhovni kutak | 26.9.2023.

Oproštajno pismo

Jedan od najboljih pisaca današnjice, nobelovac Gabriel García Márquez, suočen s bolešću, povukao se iz javnoga života, a svojim je prijateljima napisao pismo koje se proširilo svijetom.

Objavljeno u Kolumne | 17.9.2023.

Brak - to mi ne treba!

U naletu inspiracije posegnula sam za Svetim Pismom.

Koju smo konkretnu odluku donijeli u ovoj Korizmi?

Jedan dečko od 18 godina otišao je u inozemstvo, kada se vratio, čekala ga je njegova majka sa suzama od radosti na aerodromu.

Kada je čovjekova Biblija u raspadu, čovjek nije...

Nedavno sam čula svjedočanstvo slično mome te sam odlučila posvjedočiti o svome iskustvu.

Bi li se presvukao prije nego Ga pustiš unutra?

Objavljeno u Zanimljivosti | 15.12.2021.

Životinje u Svetom pismu

Životinje su prisutne na stranicama Svetog pisma od početnih do završnih stranica. Na početku, u Knjizi Postanka, Bog je stvorio „svakovrsnu zvjerad, stoku i gmizavce svake vrste” (Post 1,25), a na kraju će Bog poraziti đavla i zvijer (Otk 20,10).

Juro Radman rođen je 22. travnja 1925. u Svilaju kod Odžaka, kao najstarije od desetero djece svojih roditelja. Pučku školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Visokom i započeo novicijat kao franjevački kandidat Bosne Srebrene.

Nastavljajući niz kateheza o svetoj misi tijekom današnje opće audijencije na Trgu svetog Petra u Vatikanu, papa je Franjo pozvao prisutne na razmatranje službe riječi koja je sastavni dio mise i zbog koje se sastajemo da bismo čuli ono što je Bog učinio i namjerava još učiniti za nas. To je iskustvo koje dolazi neposredno, a ne po čuvenju, jer kada se u Crkvi čita Sveto pismo, Bog sam govori svojem narodu i Krist, prisutan po svojoj riječi, naviješta evanđelje.

Ne pravi sebi lika ni obličja….

Od uništenja Jeruzalema od strane Babilonaca do apostola: Sveto pismo nije neutemeljen mit

U porukama koje nam je davala, Gospa je rekla da je naš život kao cvijet.

Biblija je knjiga koja svjedoči o dijalogu Boga i čovjeka, kao pojedinca ili Izabranog naroda, ali više od svega, donosi nam izravne Božje riječi sve do činjenice da se Riječ Božja utjelovila i postala živi govor u osobi Isusa Krista.

Jednom me jedan moj prijatelj (ateist) pitao: "Zašto je Bog potopio one sve ljude u Noine dane, ako on ljubi sve ljude?" - ja sam mu odgovorio da se to nije dogodilo, da je to kao metafora. Međutim, mislim da sam pogrješio. Jesam li? I zanima me, koji su se događaji u Starom zavjetu stvarno dogodili?

Gospa je u Međugorju preko vidioca zamolila da svakog četvrtka pročitamo sljedeći tekst iz Svetog pisma (Mt 6, 24-34). 

Stranica 1 od 2