Sadržaj s oznakom: Gospin kip

Gospin kip na Brdu ukazanja je postavljen u 9. mjesecu 2001. godine 8.9.2001. povodom 20-te obljetnice Gospinih ukazanja u Bijakovićima i Međugorju.

Jedno od ozdravljenja u Međugorju doživio je i Andrea De Luca, Talijan iz Da Castellammare za kojeg liječnici nisu imali lijeka.

Približno 45,5 metara visok kip Blažene Djevice Marije koji se nalazi na 3 658 metara visokom planinskom vrhu, u gradu Oruro, smješten je južno od La Paza u Boliviji, odakle pazi na njegove stanovnike.

„Nešto najljepše što se napravilo u Rami u zadnje vrijeme“; „Osjećaj je neopisiv!“, „Nemam riječi!“ - komentari su na današnjeg otvaranja Gospinog trga i blagoslova u Podboru, u Rami.

Rama uskoro dobiva Gospin trg. Bit će to poveznica Rame i Međugorja, a radi se o postavljanju Gospinog kipa izgledom istog  kao što je onaj u dvorištu crkve u Međugorju. Mnoge priče prethode ovoj ideji, kao i mnogi ljudi.

U Španjolskoj nadbiskupiji u Valenciji štuje se Blažena Djevica Marija kao "Djevica bespomoćnih" (Virgen de los Desamparados).

Sagrađen je u Venezueli na mjestu na kojem se 1570. godine ukazala DjevicaOd 1892. do 1954. godine, kada je otok Ellis bio glavna luka za ulazak u Sjedinjene Američke Države, golemi neoklasični kip pozdravljao je migrante predstavljajući onu jednu stvar koju oni nisu imali - slobodu.

Ako ste nedavno posjetili mjesto ukazanja na Podbrdu, mogli ste primjetiti kako je kamen koji u obliku šesterokrake zvijezde (Davidova zvijezda*) okružuje Gospin kip na više mjesta napukao ili se odlijepio zbog vode koja je ušla između ploča, te ih zbog promjene temperature nadigla i deformirala.

U spremištu župe Sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama pronađena je, naime, skulptura Oplakivanja Krista iz sredine 15. stoljeća. Otkriće je 29. kolovoza predstavljeno hrvatskoj javnosti u Rijeci.

Prigodom 61. obljetnice Marijina svetišta, Gua Maria (Marijina špilja) u mjestu Ambarawi, na otoku Javi u Indoneziji, otkriven je najveći kip u svijetu posvećen Blaženoj Djevici na nebo uznesenoj.