Sadržaj s oznakom: Njemačka

Kabinet njemačke vlade prihvatio je 24. siječnja predloženi zakon kojim se ograničava pro-life aktivizam ispred bolnica za pobačaje. Lisa Paus, ministrica obitelji, starijih građana, djece i mladih, nada se da će njemački parlament ovog ljeta usvojiti prijedlog zakona.

Njemački benediktinci koji žive u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu proteklih dana provodili su Božićnu akciju pod motom "Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem".

Dječji vrtići u Njemačkoj na meti su kritika zbog promicanja korištenja “soba za seksualno istraživanje” u kojima se mala djeca potiču da se dodiruju i upuštaju u seksualne igre s drugom djecom.

Moćni Središnji odbor njemačkih katolika (ZdK) u ponedjeljak je javno kritizirao njemačkog kardinala jer je službeno upozorio svećenika zbog istospolnih blagoslova u nadbiskupiji Köln.

Jedne večeri došli su radnici u neko mjesto na granici između Njemačke i Belgije. Tražili su prenoćište.

U Njemačkoj je više od pola milijuna katolika službeno napustilo Katoličku crkvu u 2022. godini, pokazuju to najnoviji statistički podaci o kojima piše njemački Bild.
Rekordan broj vjernika koji je napustio Katoličku crkvu u Njemačkoj iznosi 522.821, objavila je u srijedu Njemačka biskupska konferencija (DBK) u Bonnu, prenosi Croexpress.

Savezni upravni sud u Leipzigu potvrdio je u novoj presudi da su zabrane mirnih molitvenih okupljanja u blizini bolnica/ustanova za pobačaje protuzakonite. Najviši njemački upravni sud podržao je pravo na slobodu okupljanja, dok Lisa Paus, savezna ministrica za obitelji, umirovljenike, mlade i žene, i dalje ustraje na uvođenju zona cenzure oko bolnica/ustanova za pobačaje. piše ADF International.

Grad Berlin zvanično je iz školskih diploma i ostalih školskih dokumenata odlučio da ukine rodnu oznaku "on" i "ona" za učenike i učenice.

Sveti Petar Kanizije proveo je svoj život radeći i moleći za Crkvu u Njemačkoj u vremenu protureformacije; a i danas možemo računati na njegove molitve.

Ekstremniji krugovi već neko vrijeme zagovaraju ideju kako su nova djeca štetna po klimu i planet Zemlju. Pred tri godine tako je u Njemačkoj 30-godišnja gimnazijska profesorica Verena Braunschweiger objavila knjigu-manifest „Kinderfrei statt kinderlos“ („Nerađanje umjesto bezdjetnosti“).

U Njemačkoj je do sada preminulo preko 50 tisuća osoba od posljedica korona virusa.

Ustavni sud Njemačke objasnio je da štiti identitet osoba koje svoj spol ne mogu definirati ni kao muški ni kao ženski, a analiza kromosoma upućuje na to da nisu ni žene ni muškarci.

Jedna prekrasna priča stiže nam iz Slavonije. Ova obitelj iz Njemačke izabrala je Hrvatsku!

Početkom mjeseca listopada je otvorena prva dječja crkva u biskupiji Essen u Njemačkoj. Navodno je to jedinstven projekt u cijeloj državi. Katolička crkva sv. Petra u Bottropu u Rurskoj oblasti bit će pravi dječji kutak dva dana u tjednu, kako je u priopćenju navela biskupija. Ovaj je bogoštovni prostor posebno preuređen za potrebe djece.

Njemačka vlada u srijedu je usvojila dokument kojim se ozakonjuje uvođenje oznake “treći spol” u rodnom listu osobe, postavši na taj način prva u Europi koja propisuje da uz muški i ženski spol postoji još jedan spol.

Oni koji zagovaraju ređenje žena za svećenike “ispunjavaju elemente krivovjerja” i zapravo su se već izopćili iz Katoličke Crkve, istaknuo je njemački kardinal Walter Brandmüller.

Stranica 1 od 2