Sadržaj s oznakom: Njemačka

Grad Berlin zvanično je iz školskih diploma i ostalih školskih dokumenata odlučio da ukine rodnu oznaku "on" i "ona" za učenike i učenice.

Sveti Petar Kanizije proveo je svoj život radeći i moleći za Crkvu u Njemačkoj u vremenu protureformacije; a i danas možemo računati na njegove molitve.

Jedne večeri došli su radnici u neko mjesto na granici između Njemačke i Belgije. Tražili su prenoćište.

Ekstremniji krugovi već neko vrijeme zagovaraju ideju kako su nova djeca štetna po klimu i planet Zemlju. Pred tri godine tako je u Njemačkoj 30-godišnja gimnazijska profesorica Verena Braunschweiger objavila knjigu-manifest „Kinderfrei statt kinderlos“ („Nerađanje umjesto bezdjetnosti“).

U Njemačkoj je do sada preminulo preko 50 tisuća osoba od posljedica korona virusa.

Ustavni sud Njemačke objasnio je da štiti identitet osoba koje svoj spol ne mogu definirati ni kao muški ni kao ženski, a analiza kromosoma upućuje na to da nisu ni žene ni muškarci.

Jedna prekrasna priča stiže nam iz Slavonije. Ova obitelj iz Njemačke izabrala je Hrvatsku!

Početkom mjeseca listopada je otvorena prva dječja crkva u biskupiji Essen u Njemačkoj. Navodno je to jedinstven projekt u cijeloj državi. Katolička crkva sv. Petra u Bottropu u Rurskoj oblasti bit će pravi dječji kutak dva dana u tjednu, kako je u priopćenju navela biskupija. Ovaj je bogoštovni prostor posebno preuređen za potrebe djece.

Njemačka vlada u srijedu je usvojila dokument kojim se ozakonjuje uvođenje oznake “treći spol” u rodnom listu osobe, postavši na taj način prva u Europi koja propisuje da uz muški i ženski spol postoji još jedan spol.

Oni koji zagovaraju ređenje žena za svećenike “ispunjavaju elemente krivovjerja” i zapravo su se već izopćili iz Katoličke Crkve, istaknuo je njemački kardinal Walter Brandmüller.

U Bavarskoj, nakon odluke Vlada njemačke savezne države, od lipnja se u svakoj javnoj ustanovi treba nalaziti katolički križ.

Rimokatolička župna crkva posvećena svetom Lambertu nalazila se u gradskom dijelu Immerath u gradu Erkelenz.

Nakon što su od 2014. do 2017. Danska, Irska, Malta, Norveška, Belgija i Grčka putem tzv. “zakona o rodnom identitetu” omogućile promjenu spola u dokumentima na temelju obične izjave – Njemačka je otišla korak dalje.

Nakon skoro 900 godina postojanja zatvara se Njemačka cistercitska opatija Himmerod u Eifelu.

Najstariji kapucin na svijetu Pater Prosper (Viktor) Wagner OFMCap. preminuo je 27. srpnja ove godine u Münchenu u Njemačkoj u 103,5 godini života.

Više od 200 tisuća Nijemaca napustilo je Katoličku crkvu u Njemačkoj u 2014. godini, javlja CatholicCulture.org.

Stranica 1 od 2