Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Mostara

"Hoću dakle da muškarci mole na svakome mjestu, podižući čiste ruke bez srdžbe i rasprave!" (1. Tim 2,8)

Udruga za podršku obitelji "Kairos" iz Mostara ponovno organizira Obiteljsko popodne u nedjelju, 14. ožujka s početkom u 11:00 sati. Susret započinje slavljenjem sv. Mise sa pukom nakon čega slijede predavanja u dvorani ispod zvonika.

Franjevačka crkva svetog Petra i Pavla u Mostaru uništena je u srpsko-crnogorskom granatiranju Mostara 1992. Godine.

U srijedu 18. studenog 2020. molitvom i paljenjem svijeća u svim mjestima Hercegovine, obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. A obilježen je i Dan sjećanja na uspostavu Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Objavljeno u Mostar | 16.10.2020.

Misijska juha za djecu u Kongu

U listopadu mjesecu kao i prethodnih godina Franjevački samostan svetih Petra i Pavla, Župa svetih Petra i Pavla, Franjevački svjetovni red, Frama, Campanile i Dompes organiziraju "Misijsku juhu" nakon pučke svete Mise na Misijsku nedjelju 18. listopada u 12 sati.

Na poziv mostarske legende i dugogodišnjeg skakača Lorensa Liste danas, 451. skokovima sa Starog mosta, prisustvuje i šestogodišnji Ismail Zulfić s roditeljima i trenerom plivanja i osnivačem PK Spid Amelom Kapom.

Već je veliki broj nogometaša najavljen za humanitarnu utakmicu Dompesa i Humanih zvijezda u Mostaru.

Večeras u 20.00 na otvorenom prostoru ispred crkve sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru održat će se koncert duhovne glazbe „Evo, činim sve novo".

S obzirom na to da se iz dana u dan povećava broj ljudi koji traže komad kruha da bi preživjeli, izgradnja socijalnog centra u gradu na Neretvi, u kojem bi bila javna kuhinja i studentski centar za siromašne studente, je od velikog značaja.

U Mostaru su fratri počeli graditi Kuću kruha i duha u kojoj će biti međunarodni centar za dijalog, pučka kuhinja za potrebite te studentski dom za 150 korisnika slabijeg imovnog stanja.

Iz Franjevačke crkve u Mostaru upućene molitve i misli preminulim studentima

U sklopu Malog blagdanskog sajma, večeras je u Mostaru Vojska Kristova koja djeluje u župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista, organizirala akciju kuhanja i dijeljena graha građanima Mostara.

Ovih je dana u tijeku humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava kojima bi se kupila specijalna invalidska kolica za djevojčicu Dajanu Raše, koja je rođena 6. veljače 2004. godine u Mostaru i koja boluje od najtežeg oblika cerebralne paralize.

40 dana za život je najveća međunarodna koordinirana pro-life organizacija u povijesti. Omogućuje ljudima da u lokalnim zajednicama ukažu na problem pobačaja i okončaju tu veliku nepravdu kroz tri ključna elementa: